søndag 15. oktober 2017

Fiskelykke?Norge er jo veldig glad i fisk.  Da er det kanskje ikke så rart at vi har en del uttrykk knyttet til fisk. I dette innlegget skal jeg se litt nærmere på tre slike uttrykk som jeg møtte på denne uken. Jeg er kanskje ikke den som vasser i elver med fiskestanga, men jeg skal prøve lykken med forklaringene nedenfor.

Fast i fisken


Uttrykket "fast i fisken" brukes ofte i forbindelse med trening. Det er positivt å være "fast i fisken". Det kan sies om rumpe eller lår som har en del muskler og er stramme.

En glad laks


"En glad laks" er, som du sikkert har gjettet, ikke en beskrivelse av en laks som er mye mer blid og fornøyd enn alle de andre laksene, men en beskrivelse man bruker på en person som virker glad og bekymringsfri. Som man hører på uttrykket så er dette en positiv beskrivelse av en person.

Falle i fisk


Mens de to andre uttrykkene jeg har forklart her er positive beskrivelser, er uttrykket "å falle i fisk" en negativ beskrivelse. Dersom noe faller i fisk betyr det at det ikke fungerer, eller t det rett og slett er mislykket. Om du vil lese mer om hvor uttrykket kommer fra kan du lese her.

2 kommentarer:

 1. Hei, jeg er her ute for å spre denne gode nyheten til hele verden på hvordan jeg fikk mannen min tilbake. Jeg ble gal da mannen min forlot meg for en annen kvinne i forrige måned. Men når jeg møter en venn som introduserer meg til profeten Okona, stor budbringer til oraklet som han tjener, fortalt jeg mitt problem til profeten Okona om hvordan mannen min forlot meg. Han sa bare til meg at jeg er kommet til rett sted, da jeg vil få mitt hjerte ønske uten noen bivirkning. Han fortalte meg hva jeg trenger å gjøre, Etter at det var gjort, I de neste 2 dagene ringte min mann Jeg på telefonen og sa unnskyld for å leve meg før. Jeg er så glad og overveldet at jeg må fortelle dette til hele verden hvordan profeten Okona hjelper meg med å gi mitt hjerte ønske. Hvis du trenger noen form for hjelp, kontakt profeten Okona på følgende e-postadresse: prophetokona@gmail.com eller WhatsApp på +2348069032895 Han kastet også så mange stave som,
  (1) Hvis du vil ha din ex tilbake.
  (2) Du trenger ikke en skilsmisse i ekteskapet ditt.
  (3) Du vil bli markedsført på kontoret din.
  (4) Du vil kurere for dødelige sykdommer
  (5) Hvis du vil ha et barn.
  (6) Du vil være rik.
  (7) Du vil knytte din mann og kone til å være din for alltid.
  (8) Hvis du trenger økonomisk hjelp.
  (9) du vil ha en kone / ektemann

  SvarSlett
 2. Jeg er glad. Min mann forlot meg og barna våre for 3 år siden, uten å gjøre det, gjorde jeg alt jeg kunne for å få ham tilbake, men fungerte ikke, jeg følte at livet mitt var i ferd med å ende, jeg begikk nesten selvmord, jeg var følelsesmessig ned i svært lang tid. inntil jeg møtte Dr.Nhaga (Nhagasolutions@gmail.com) på internett som hjalp meg til å kaste en re-union stave og innen 3days kom mannen min tilbake med unnskyldning. Dr. NHAGA er virkelig en talentfull kvinne, og jeg vil ikke slutte å publisere henne fordi hun er en fantastisk kvinne. Hvis du har et problem Ta kontakt med henne for å løse alle dine problemer.

  SvarSlett