søndag 15. oktober 2017

Fiskelykke?Norge er jo veldig glad i fisk.  Da er det kanskje ikke så rart at vi har en del uttrykk knyttet til fisk. I dette innlegget skal jeg se litt nærmere på tre slike uttrykk som jeg møtte på denne uken. Jeg er kanskje ikke den som vasser i elver med fiskestanga, men jeg skal prøve lykken med forklaringene nedenfor.

Fast i fisken


Uttrykket "fast i fisken" brukes ofte i forbindelse med trening. Det er positivt å være "fast i fisken". Det kan sies om rumpe eller lår som har en del muskler og er stramme.

En glad laks


"En glad laks" er, som du sikkert har gjettet, ikke en beskrivelse av en laks som er mye mer blid og fornøyd enn alle de andre laksene, men en beskrivelse man bruker på en person som virker glad og bekymringsfri. Som man hører på uttrykket så er dette en positiv beskrivelse av en person.

Falle i fisk


Mens de to andre uttrykkene jeg har forklart her er positive beskrivelser, er uttrykket "å falle i fisk" en negativ beskrivelse. Dersom noe faller i fisk betyr det at det ikke fungerer, eller t det rett og slett er mislykket. Om du vil lese mer om hvor uttrykket kommer fra kan du lese her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar